İki adet 3000 Parça Educa Guernica arasındaki ilginç kesim farklılıkları

Educa Guernica Parça kesim farkları Guernica Educa 3000 parça Asimetrik kesim Guernica Educa 3000 parça,  standart ve asimetrik kesim ...

Educa Guernica Parça kesim farkları

Guernica Educa 3000 parça Asimetrik kesim
Guernica Educa 3000 parça,  standart ve asimetrik kesim karşılaştırması

Educa firmasının  aynı yıl aynı seriden üretmiş olduğu iki adet 3000 Parça Guernica tablosunda parça kesimlerindeki farklılıkları buradaki yazımızda  fotoğraflarla destekleyerek anlatmaya çalıştım.

Daha önce Educa'dan en az bir puzzle yapan arkadaşlar bilirler.Educa puzzle'lar da aslında markaya özgü geleneksel bir kesim vardır.

Bu kesim puzzle'cılar arasında standart "düzenli kesim" olarak adlandırılabilir.

Parçaları genelde 3 tiptir.Bunlar,klasik uzunlar,klasik kısalar ve garip kesimli sadece birbiriyle eşleşen ikili parçalar.Bu kesim kolay diye adlandırabileceğimiz,tıpkı örgü örer gibi,bir uzun  yanına bir kısa,yanına tekrar uzun parça konularak yapılan sistemdir.Bu açıkladığım kolay kesimli puzzle fotoğraflarda işaretli olarak gösterilmiştir.

Zor olan kesimde sıradışı bir durum var,kesim o bilindik standart kesim değil,yani bir uzun,bir kısa gitmenize rağmen parça kesimi standart olmadığı için aslında parça oturmuyormuş izlenimi veriyor,desen takip ederek parça eşleştirmesi yapmak çok zor ve yanıltıcı.

Üzerinden çizgiler geçen bir parçayı,başka bir çizgili parçayla standart dışı olarak oturtuyorsunuz,çünkü biliyorsunuz ki, o parçanın üzerinden geçen çizgi,diğer parçanın çizgisiyle bütünleşiyor.
Bıçak izleri örtüşmediği için düz zeminlerde tereddütte kalıp oldukça zorlanıyorsunuz

Tamam diyorsunuz parça oturdu,oturdu ama sıradışı bir şekilde oturdu,desen,poster ve kesim teyidi yapıp, birazda tecrübenizi katarak emin oluyorsunuz.
Guernica Educa 3000 parça Standart kesim

Peki bu parçaların üstünde çizgi olmadığını varsayalım,düz beyaz renkler olsun,üstünde hiçbir desen olmasın. İşte kafayı sıyırma noktası bu noktada başlıyor.Guernica'nın bütününe baktığınızda çizgili parçaları ayırırsak geriye kalanın tamamı ya düz siyah,ya düz beyazdan oluşuyor.


Bu düz renklileri standart dışı oturtmak çok zaman alıyor.Zira düz beyaz parçanın yanına hangi parçanın geleceğini asla tahmin edemiyorsunuz,o ayırdığınız beyaz öbeklerinin içinden en az 3-4 parça aradığınız boşluğa sanki onun yeriymiş gibi birebir oturuyor...Bu durumda ne oluyor? 

Standart klasik kesim guernica parçaları

Beyaz parçayı koyduğunuz yerde bir öbek yanlışlar sinsilesi oluşturuyorsunuz.Ve işin garip tarafı belli bir süre yanlış parça dizdiğinizi bilmeden yanlışın yanına yanlış koyarak devam ediyorsunuz.Elbette ki bir noktada kilitleniyorsunuz ve haydi dön başa.


Asimetrik  kesim guernica parçaları

İki Puzzle arasında sadece kesim farklılıkları yok,renk tonu farklılığı da var,biri solgun renklere sahipken,diğeri daha canlı renklere sahip. 

Bu puzzle açıkcası yeni başlayan puzzleseverlerin harcı değil bunu belirtmek isterim. 

Asimetrik  kesim guernica parça örneği

Educa niye böyle farklı iki kesim çıkardığını anlamış değilim.25 yıllık puzzle deneyimimde ilk defa Educa markasında  böyle birşeyle karşılaştığımdan dolayı,Educa firmasına mail bile gönderdim. konuyla ilgili cevap bekliyorum

 
Standart  kesim guernica örnek

Puzzle firmalarının  zaman zaman bıçak değişimi yaptığını bu değişikliklerden sonra aynı postere sahip puzzle'ların bile parça kesimlerinde farklılıklar oluştuğunu biliyorum, burada ilginç olan aynı seriden olmasına rağmen renk tonlarında,parça kesimlerinde bariz farklar  olması ve  aynı anda benim elime geçmesiydi..:-) 

Asimetrik kesim parçaların birleşme şekilleri

Educa Guernica 3000 parça, puzzle hobisine yeni başlayanların  veya ilk 3000 parça puzzle deneyimlemek isteyenlerin uzak durması gereken bir puzzle.

İster standart kesim olsun ister asimetrik kesim , Guarnica acemilere göre değil, yeni başlayanları puzzle hobisinden bile soğutabilir..-)


 www.puzzleteacher.com                                                             @ Puzzle Master

COMMENTS

BLOGGER
Ad

DUYURULAR,13,EDUCA ''Life'' 24.000,3,EDUCA WildLife 33.600,2,GUERNICA,15,İLK PUZZLE,7,İZ BIRAKANLAR,4,KARGO VE PAKETLEME,1,KAYIP PARÇA,2,MERAK ETTİKLERİNİZ,15,NEON PUZZLE,40,NOSTALJİK PUZZLE'LAR,19,PUZZLE AKSESUAR,2,PUZZLE HABER,198,PUZZLE PEDIA,10,PUZZLE VİTRİNİ,181,RAVENSBURGER 32000,2,SİZDEN GELENLER,98,TAMAMLANMIS PUZZLE,18,
ltr
item
Puzzle Teacher : İki adet 3000 Parça Educa Guernica arasındaki ilginç kesim farklılıkları
İki adet 3000 Parça Educa Guernica arasındaki ilginç kesim farklılıkları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJj6WcFNPKGJMub3JQTpikkAbTx3Yg5F8P3qgy-LdlpemZmAM16rPUs4ApSLgi-hV2aMN3dHNul7XnT-p7ZfNsgMGfgCC-cklHFMBuAVC5m_wqM2TZkVQjv4PGu_Mc4XPyz4Pjc9TWD-st/s1600/guernica-asimetric.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJj6WcFNPKGJMub3JQTpikkAbTx3Yg5F8P3qgy-LdlpemZmAM16rPUs4ApSLgi-hV2aMN3dHNul7XnT-p7ZfNsgMGfgCC-cklHFMBuAVC5m_wqM2TZkVQjv4PGu_Mc4XPyz4Pjc9TWD-st/s72-c/guernica-asimetric.jpg
Puzzle Teacher
https://www.puzzleteacher.com/2013/04/merhaba-sevgili-puzzle-severler-kendimi_1039.html
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/
https://www.puzzleteacher.com/2013/04/merhaba-sevgili-puzzle-severler-kendimi_1039.html
true
3289592439223607449
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Hepsini Göster Devamını Oku Cevapla Cancel reply Delete By Home Sayfa POSTS Hepsini Gör Sizin İçin Tavsiye Edilenler ETİKET Arşiv SEARCH Tüm Gönderiler İsteğinizle eşleşen herhangi bir gönderi bulunamadı Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content